SPORAZUM O SURADNJI RIJEČKOG SVEUČILIŠTA I GOSPODARSKE KOMORE

Rektor Sveučilišta u Rijeci Daniel Rukavina i predsjednik primorskogoranske Gospodarske komore Josip Stanković potpisali su danas Sporazum o znanstvenorazvojnoj suradnji koji bi trebao biti osnova za pokretanje zajedničkog projekta "Gospodarski razvoj Primorskogoranske županije."L

Riječko sveučilište je u posljednje dvije godine potpisalo više ugovora o znanstvenoj suradnji s primorsko-goranskom županijskom i riječkom gradskom upravom.

Današnjim ugovorom trebalo bi biti osigurano bolje uključivanje stručnjaka u rješavanje problema i potreba gospodarstva. Na osnovi ugovora Sveučilište će nastojati u županijske gospodarske programe više uključivati svoje stručnjake, a studente tijekom studija zainteresirati za uključivanje u razvojne projekte lokalne zajednice, rekao je rektor Rukavina.

Predsjednik županijske Gospodarske komore Stanković istaknuo je da je u suradnji Sveučilišta i Komore već započela izradba analize potreba za visokoobrazovanim kadrovima u gospodarstvu. Ostvaruje se i projekt u sklopu kojeg se mladi stručnjaci koji su za teme diplomskih ili postdiplomskih radova odabrali konkretne gospodarske probleme zapošljavaju uz financijsku potporu Komore.

(Hina) xhšup yln

Pročitajte više