sporazum o suradnji zagrebačkoga i ljubljanskoga sveučilišta

Sporazumom o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Ljubljani dogovoreno je da će dva sveučilišta pridonositi razvoju znanstvene i kulturne suradnje u nastavi, znanstvenoistraživačkom radu i zajedničkim projektima. L

Spremnost za suradnju potvrdili su potpisom na taj sporazum u ponedjeljak, 20. listopada, rektorica zagrebačkoga Sveučilišta Helena Jasna Mencer i rektor Sveučilišta u Ljubljani Jože Mencinger.

U današnjem priopćenju Ureda za međunarodnu suradnju zagrebačkoga Sveučilišta navodi se da je suradnja dogovorena u razmjeni predavača, sudjelovanju na konferencijama, simpozijima i seminarima na temelju poziva ustanova koje ih organiziraju.

Osim toga, dva sveučilišta izmjenjivat će iskustva i informacije o studijskim programima, metodologiji učenja i tehnikama u didaktičkim procesima.

Razmjenjivat će i znanstvene publikacije, a u sklopu planirane kulturne i znanstvene suradnje podupirat će i kontakte između studenata i studentskih organizacija.

Kako se ističe, Sporazum se temelji na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji zagrebačkoga i ljubljanskoga sveučilišta u nastavi, znanstvenoistraživačkom radu, zajedničkim projektima, sudjelovanju na stručnim skupovima i kongresima, zajedničkim povjerenstvima te brojnim individualnim kontaktima znanstvenika i nastavnika.

(Hina) pp/ip ln

Pročitajte više