Srbi pozitivno o navodnom uhićenju Ratka Mladića

NA SRPSKOM new portalu www.b92.net većina komentara članka o navodnom uhićenju Ratka Mladića upućivala je na njihovo pozitivno gledište takvoga scenarija.

Većina onih koji su se odlučili ostaviti svoju opasku glede navodnog uhićenja smatra kako je priča o Mladiću postala već "iritantna", a puno ih pretpostavlja kako Vlada posjeduje informaciju o Mladićevoj trenutnoj lokaciji, te da se pregovara o o njegovoj predaji.

U svojim komentarima neki od njih izražavaju ljutnju zbog oduženja ovoga procesa te se, ukoliko je vijest o uhićenju istinita, nadaju i skorašnjem uhićenju Radovana Karadžića jer,  kako navodi jedna od autorica komentara,  "zločin je zločin i ako ga je netko činio, trebalo bi ga osuditi". Većina ih smatra kako je u njihovu interesu da se Mladić nađe u Hagu te da se utvrdi njegova krivica jer, kako jedan od njih navodi, "naši zločinci su naša odgovornost".

Mnogi smatraju apsurdnim činjenicu da političari uopće "pregovaraju" o Mladićevoj predaji jer su mišljenja kako ne postoji opravdanje za pregovaranje sa nekim tko je optužen za brojne zločine.

Neki su već razjareni činjenicom da se o Mladićevu uhićenju govori već godinama, te od Vlasti zahtijevaju da ga već jednom uhite, pa  tek onda objave vjest, umjesto da "zamajavaju narod lažima, obmanama i prijevarama".

Neki su skeptici što se uhićenja tiče te navode kako im je "smiješno gledati priče koje su kopija onoga što se događalo u Hrvatskoj prije par godina". Takvi informacije u uhićenju ne smatraju istinitima nego "mazanjem očiju" od strane Vlade svaki puta kada ih "pritisnu izvana".

Tek nekolicina komentara izražava negodovanje što se tiče navodnog uhićenja. Neki od zastupnika ovoga mišljenja u svojim komentarima prozivaju muslimane da se "izjasne u pogledu svojih ratnih zločinaca".

B.S.

 

Pročitajte više