Srbija: Direktorica rehabilitacijske bolnice najavila štrajk glađu zbog nemara države prema toj instituciji

DIREKTORICA Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Zlatar" u Novoj Varoši Vesna Herera najavila je danas da od sutra stupa u štrajk glađu zbog nemarnog odnosa države prema toj ustanovi, prenosi beogradski Blic.

Herera je danas pred zgradom srpske vlade u Beogradu održala izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je upozorila kako je osnovni razlog njezinog nezadovoljstva odluka da se u okviru plana reorganizacije mreže zdravstvenih ustanova smanji broj kreveta u toj rehabilitacijskoj ustanovi.

Ogorčena Herera je podsjetila kako je bolnici „Zlatar“ u okviru toga plana odobreno tek 30 kreveta za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika, a obližnjoj Niškoj banji čak 300.

Takvo je smanjenje, u trenutku kada broj kardiovaskularnih bolesnika konstantno raste, neprihvatljivo, tvrdi Herera.

"Odgovorna sam za tu ustanovu i zato od sutra ujutro od 10 sati stupam u štrajk glađu. Bilo mi je obećano povećanje postelja za još 30, ali danas ništa nije dogovoreno“ istaknula je Herera.

Nezadovoljnu su direktoricu primili i državna tajnica za zdravstvo Nevena Karanović i pomoćnica ministra zdravstva Ivana Mišić, ali na tom sastanku, kako je rekla Herera, "nije ništa postignuto".

Pročitajte više