Srbijanski MUP tvrdi da nije bilo pregovora s vlastima o Lukovićevoj predaji

SRBIJANSKI ministar policije Dragan Jočić izjavio je da prije nedjeljne predaje Milorada Lukovića Legije, prvooptuženog za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, nije bilo pregovora sa srbijanskim MUP-om, prenijeli su danas beogradski elektronički mediji.

Danas su mnogi odvjetnici i političari u izjavama za medije ustvrdili da izvršna vlast mora objasniti javnosti kako se Luković predao dobrovoljno i gdje se do sada skrivao.

Direktor beogradskog Instituta za kriminološka istraživanja Dobrivoje Radovanović izjavio je za Radio B92 da bi jedan od razloga mogao biti "promjena politike i ljudi na vlasti u Srbiji i možda neko obećanje da će suđenje biti pošteno".

Jedan od Lukovićevih branitelja, odvjetnik Momčilo Bulatović, izjavio je novinarima da je Luković "ohrabren" time što je s novom vlasti u Srbiji "došla demokracija i pravna država".

U priopćenju ministra Jočića navodi se da je "poštovan zakonski postupak pri Lukovićevoj predaji", te da od trenutka kad je prebačen u pritvor Okružnog suda u Beogradu Luković više nije u nadležnosti MUP-a.

Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije tzv. Crvenih beretka, predao se u nedjelju navečer ispred svoje kuće u Skojevskom naselju u Beogradu nakon 14 mjeseci bijega.

Luković je prvooptuženi za organiziranje atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka prošle godine te za ubojstvo bivšega srbijanskog predsjednika Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000.

Pročitajte više