Srednjoškolci u Šibenik putuju u kombiju s plastičnim stolicama

Facebook

JUČER je na Facebook stranici Nezavisne liste mladih Drniša objavljena fotografija plastičnih stolica u kombiju koji svakodnevno prevozi srednjoškolce na relaciji Miljevci - Šibenik u dva smjera.

"Ovako miljevački srednjoškolci putuju na nastavu u Šibenik. U prtljažniku kombija na plastičnim stolicama za plažu, jer njih je 16, a kombi kojim putuju ima samo osam sjedala. Krajnje neodgovorno i opasno za djecu koja svakodnevno ovako putuju 60-ak kilometara. Apeliramo na Grad da se nešto poduzme, jer ne moramo baš svaki put čekati da se nešto dogodi kako bi nadležni nešto učinili", stoji u objavi na Facebooku Nezavisne liste mladih Drniša.

Jedan jedini prijevoznik se javio na natječaj

Prijevoznik koji prevozi učenike jedini se javio na natječaj grada za koncesiju prijevoza srednjoškolaca, piše ŠibenikIN.

O svemu je obaviješten drniški gradonačelnik Josip Begonja, koji je odmah dogovorio sastanak s tim prijevoznikom.

"Riječ je o obrtu koji se jedini javio na naš natječaj. On ima taksi vozilo s osam mjesta za putnike, a prihvatio je voziti u obje smjene. Taj kombi nikad ne bi trebao biti pun, a prema prijavama izgleda da prijevoznik zlorabi i vozi one za koje nije plaćen", rekao je Begonja za ŠibenikIN.

"Utvrđujemo činjenice"

"Ako su činjenice istinite, raskinut ćemo ugovor s prijevoznikom. Ne želimo prejudicirati nikakvu odluku dok ne čujemo i drugu stranu priče. Grad nema prometnu policiju ni ovlasti i do jučer nismo ni znali za taj slučaj dok nas nisu građani upozorili", dodao je gradonačelnik Drniša.

"Ono što nam je primarno jest sigurnost djece i to je usluga prijevoznika sukladno raspisanom natječaju i raspisanoj ponudi. Ako se pokažu istiniti navodi koji su objavljeni putem društvenih mreža prekinut ćemo ugovor, ali još nemamo odgovor na pitanje tko bi mogao biti zamjenski prijevoznik", zaključio je Begonja.

Pročitajte više