Sretan rasplet: Prvi hrvatski redarstvenik ipak ostaje u stanu

MINISTAR unutarnjih poslova Tomislav Karamarko stopirao je postupak deložacije obitelji prvog hrvatskog redarstvenika i prvog ratnog zapovjednika antiterorističke postrojbe Vojne policije Ljubomira Ljubičića iz stana od 29 četvornih metara u zagrebačkoj Teslinoj ulici.

Građani se organizirali i premijerki zatrpali mail!

Deložacija Ljubičića i njegove šesteročlane obitelji trebala se dogoditi u srijedu u 11 sati, ali je zbog medijskog pritiska i, kako doznajemo, organizirane skupine građana koja je doslovno zatrpala dolaznu poštu premijerke Kosor prosvjednim mailovima.

Kako piše Novi list, Ljubičić je iz kabineta ministra dobio poziv da sutra bude tamo gdje je trebao biti - umjesto u stanu na zakazanoj deložaciji - na svečanom obilježavanju 20. godišnjice postrojavanja postrojbe Prvog hrvatskog redarstvenika i dodijeli odličja Reda kneza Domagoja u Policijskoj akademiji.

S Općinskog suda nestaju žalbe

Kao formalni ovrhovoditelj stana obitelji Ljubičić potpisana je odvjetnica Ivana Vukorepa, kći Ante Vukorepe, koji brani Antu Gotovinu.

Obitelj Vukorepa se pojavljuje u neobičnim ulogama daroprimaca za desetak zagrebačkih stanova i poslovnih prostora u kojima žive zaštićeni najmoprimci i socijalni slučajevi. Zanimljivo je i kako žalbe koje ulažu stanari, a mogle bi spriječiti ili odgoditi deložaciju, nestaju sa zagrebačkog Općinskog suda u slučajevima gdje se pojavljuje Vukorepa.

Žalba je nestala i u slučaju Nediljke i Ljubomira Ljubičić, a kao "kupci" cijele zgrade pojavljuju se članovi obitelji Vukorepa. "I naša žalba je nestala s Općinskog suda! Kako je mogla nestati iz jedne tako važne institucije? Čak je i Vukorepino rješenje za deložaciju bilo krivo naslovljeno", kazala je Nediljka te dodala da je sud predložio obustavu zato što je rješenje bilo krivo naslovljeno na "Nevenku Ljubičić".

"Nema ni žalbe koju smo poslali"

"No, da zaboravimo aljkavost, što je s našim statusom? Suprug i ja s četvero djece. Nas je šest, sva su djeca školarci, ja sam na burzi i preživljavamo od suprugove mirovine od 8 tisuća kuna. Kamo možemo? Na ulicu? Zar više nikome ništa ne znače djeca i čovjek koji je prošao sva ratišta? Zar smo to zaslužili? I sad na kraju nema ni žalbe koju smo poslali", nastavlja Nediljka koja u stanu sa suprugom živi gotovo 20 godina, a na početku su plaćali podstanarstvo vlasniku koji je umro.

"Igrao sam pošteno cijeli život. Nisam se htio okoristiti braniteljskim statusom i recimo provaliti u neki gradski stan i ostati. Ljudi su to radili, sređivali si lažni invaliditet i tako dolazili do velikih mirovina i finih stanova. Ja nisam taj tip. U ovu rupu uložio sam svih ovih godina oko 200 tisuća kuna, kad smo došli 1990. bila je samo jedna pipa. Imam troškovnik i sve mogu dokazati", kaže Ljubomir Ljubičić i dodaje da je suglasnost za stanovanje dobio od prvotnih vlasnika zgrade.

Vukorepa tvrdi da sa slučajem nema veze

Odvjetnik Ante Vukorepa tvrdi da s tim slučajem nema nikakve veze. "Ni ja ni moja obitelj. Stanari svašta pričaju", kazao je odvjetnik. Stanari pokazuju izvatke komunalnih računa koji glase na Mariju Vukorepa Predović, Danu Obradović i Franju Falatka, koji je odvjetnikov zet.

Pročitajte više