SRJ: Sutra počinje suđenje Perišiću zbog špijunaže

SUĐENJE generalu Momčilu Perišiću, predsjedniku Pokreta za demokratsku Srbiju, optuženom za špijunažu, trebalo bi početi sutra, najavio je danas predsjednik Vrhovnog vojnog suda u Beogradu Milorad Vukosav.

Suđenje će - kako je to kazao predsjednik Vrhovnog vojnog suda - biti otvoreno za javnost, osim, vjerojatno, u dijelovima suđenja u kojima će se raspravljati o dokumentima označenima kao državna tajna.

Osim Perišića, optuženi su i potpukovnik Vojske Jugoslavije Miodrag Sekulić i pripadnika saveznog MUP-a VJ Vladimir Vlajković, te će suđenje sigurno početi, ali neizvjesno je hoće li se na poziv za početak suđenja odazvati general Perišić, koji se ranije - uz tvrdnje da sumnja u nepristranost vojnog pravosuđa - pozvao na imunitet, koji mu je i potvrdilo Vijeće građana jugoslavenske Skupštine, u kojem je zastupnik.

Predsjednik Vrhovnog vojnog suda izjavio je danas da bi se Perišić trebao odazvati sudskom pozivu, te se tek u sudnici izjasniti poziva li se na imunitet ili ne.

Momčilo Perišić, koji je tad bio i potpredsjednik Vlade Srbije, uhićen je zajedno sa suoptuženima Sekulićem i Vlajkovićem, te službenikom Veleposlanstva SAD-a u Beogradu Johnom Davidom Neighboreom u jednom restoranu na Ibarskoj magistrali. Nekoliko dana nakon uhićenja, Perišić je podnio ostavku na potpredsjedničko mjesto u srbijanskoj Vladi, a Vojno tužiteljstvo je 30. rujna protiv njega i suoptuženih podnijelo optužnicu.

Pročitajte više