Srpski radikal: Mesić je medicinski fenomen koji živi bez grama mozga

SRPSKI političari s negodovanjem i zgražanjem su primili jučerašnju poruku predsjednika Stjepana Mesića koji je rekao kako je Srbija izvor nestabilnosti u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.

Srpski internet portal Press online piše kako se hrvatski predsjednik - "najpoznatiji po tome što je ispunio obećanje i kao posljednji predsjednik SFRJ rasturio Jugoslaviju" - drznuo žestoko optužiti Srbiju za nestabilnost u BiH i na Kosovu.

"Ovakav verbalni napad bivšeg visokog komunističkog dužnosnika, koji se u posljednje vrijeme trudi da u lijepoj njihovoj ostavi utisak umjerenog, proeuropskog političara, vjernog demokratskim načelima, nije začudio ovdašnju javnost. Ne treba zaboraviti da je Stjepan bio, a očigledno i ostao žestoki srbomrzac. A da stvar bude još gora, Mesiću je prije nekoliko dana došlo da bi osobno on bio najbolji visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, kada mu 2010. istekne mandat na mjestu predsjednika Hrvatske?!", piše Press online.

Srpski političari nezadovoljni Mesićevom izjavom

Zastupnica Demokratske stranke Nada Kolundžija tako smatra kako Mesićeva izjava ne ide u prilog dobrosusjedskim odnosima između Srbije i Hrvatske.

Milorad Mirčić iz Šešeljeve Srpske radikalne stranke bio je puno oštriji te je vrijeđajući hrvatskog predsjednika rekao kako je kod Mesića ipak "vidljiv napredak".

"Iz ove izjave jasno se vidi da je Mesić medicinski fenomen koji tolike godine živi bez grama mozga. A kada želi imati mišljenje, on po njega ode kod Amerikanaca. Ako ovako nastavi, ući će u najuži izbor za sljedećeg papu" - zaključuje Mirčić.

I.K.
Foto: H.P.

Pročitajte više