Srpski student istukao profesora jer mu nije htio upisati šesticu u indeks

JUČER je oko 13 sati jedan student pretukao profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, Bojana Žikića, i to jer mu nije htio upisati šesticu u indeks, za ispit kojega uopće nije prijavio niti polagao. (U Srbiji se, prema Zakonu o visokom školstvu, studente ocjenjuje na skali od 5, nije položio, do 10, odličan, op.a.).

Kako prenosi Kurir, student je ušao u dvoranu 508, na petom katu zgrade Filozofskog fakulteta te je pred očima preostalih šokiranih studenata, nasrnuo na profesora, od kojega je tražio da mu upiše prolaznu ocjenu iz predmeta Antropologija tijela. Profesora, koji mu je smireno pokušao objasniti da nema osnove za to da mu upiše ocjenu, jer ne samo da ispit nije položio, već ga nikad nije ni prijavio, nasilni student je prvo udario šakom u glavu, a zatim ga je snažno ošamario. Tada su profesoru u pomoć priskočili ostali studenti, koji su nasilnika svladali i izbacili ga iz dvorane. Profesor je u napadu lakše ozlijeđen, a policija za napadačem traga. Od ranije im je poznat po nasilničkom ponašanju i zloporabi droga.

"Kad je ušao u dvoranu i počeo napadati profesora, bio je potpuno mokar od znoja. Svi ga znaju ovdje na fakultetu, nekoliko puta je prekidao studiranje i opet se vraćao. Priča se i da je narkoman i da se bavi kojekakvim poslovima, i svi na fakultetu zaziru od njega", ispričala je jedna uplašena studentica, koja je svjedočila napadu na profesora.

I.M.
Foto: Kurir

Pročitajte više