Srpski studenti podnijeli žalbu na presudu

DVOJE srpskih studenata podnijeli su poslijepodne Prekršajnom sudu u Zagrebu žalbu na nepravomoćnu presudu kojom su osuđeni na višednevne zatvorske kazne jer su se fotografirali sa slikom ratnog zločinca Draže Mihailovića na središnjem zagrebačkom trgu, doznaje se u veleposlanstvu Srbije i Crne Gore u Zagrebu.

Od izvora u veleposlanstvu koji nije želio biti imenovan doznaje se da je žalba podnesena poslije 16 sati. Isti je izvor rekao da dvoje studenata zastupa jedan hrvatski odvjetnik, no nije želio otkriti o kome je riječ, kao niti pojedinosti žalbe koju će rješavati Visoki prekršajni sud.

Predsjednik tog suda Željko Potočki ranije je Hini izjavio da do kraja radnog vremena, odnosno do 16 sati nikakva žalba nije zaprimljena.

Troje srpskih studenata arhitekture uhićeno je u subotu poslijepodne nakon što su na Trgu bana Josipa Jelačića dvije 24-godišnje studentice fotografirale godinu dana starijeg mladića koji je u rukama držao sliku osuđenog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dražu Mihailovića. Nakon negodovanja građana policija je uhitila studente i zadržala ih do nedjelje, kada su odvedeni sucu za prekršaje.

Sudac je nepravomoćno osudio mladića i jednu djevojku na 15, odnosno pet dana zatvora, dok je treću studenticu oslobodio jer nije utvrđeno da je sudjelovala u prekršaju.


Pročitajte više