Srpsko-hrvatska dilerska skupina "pala" zbog švercanja 225 kilograma marihuane



BEOGRADSKA policija uhitila je međunarodnu kriminalnu skupinu koja se tereti za šverc 215 kilograma marihuane koju su iz Albanije transportirali do Srbije i Njemačke, priopćio je srpski MUP. Kako prenosi Blic, kriminalnu grupu organizirao je 35-godišnji Nikica Polić, koji je zajedno s 41-godišnjim hrvatskim državljaninom Ivicom Šimunićem uhićen u Njemačkoj.

Prilikom uhićenja kod Šimunića je pronađeno oko 65,7 kilograma marihuane. Osim njih dvojice, na beogradskom području uhićeni su 31-godišnji Dalibor Polić, 27-godišnji Nenad Polić i 31-godišnji Branko Bajić koje se tereti da su pripadali ovoj skupini i da su preprodavali drogu. Policija traga za još nekoliko članova dilerske skupine.

Uhićeni muškarci će uz kaznenu prijavi biti prepraćeni dežurnom istražnom sucu Višeg suda u Beogradu.

U policijskom priopćenju naglašava se da su uhićenja plod višemjesečne kriminalističke obrade. Uhićenim dilerima na teret se stavlja da su tijekom 2010. i 2011. godine u Albaniji nabavili ukupno 215 kilograma marihuane koju su u dva navrata kamionima transportirali do Srbije i Njemačke. Drogu su prodavali preko razgranate mreže suradnika i tako opskrbljivali više dilera.

Pročitajte više