SSSH: Na proslavu 1. svibnja ne treba posebno pozivati političare, već sve građane

PREDSJEDNIK Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Davor Jurić izjavio je danas novinarima da na zajedničku sindikalnu proslavu 1. svibnja u Maksimiru ne treba posebno pozivati najviše državne dužnosnike već je dovoljno uputiti javni poziv svim građanima.

"SSSH poziva sve radnike i građane na proslavu, a to je ujedno i poziv svim dužnosnicima hrvatske vlasti, pa tako i najvišima - predsjednicima Sabora, Vlade i države", rekao je Jurić.

Dodao je kako SSSH ostaje pri stajalištu da se s maksimirske pozornice zbog "izborne godine" okupljenima ne treba obraćati nitko izvan sindikalnih središnjica.

"Ako netko od najviših dužnosnika izrazi želju čestitati radnicima, to ćemo mu dozvoliti, ali smatramo da tamo nije mjesto političkim govorima", napominje Jurić.

Jurić je demantirao neke najave da bi pregovori o Zakonu o radu mogli završiti danas rekavši da će tripartitna radna skupina definirati otvorena pitanja koja dosad još nisu dotaknuta, ali je ostalo još dosta toga za raspraviti.

"Pregovori bi mogli završiti tek krajem svibnja", procjenjuje Jurić.

Hoće li se proslavi pet sindikalnih središnjica priključiti i Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) u SSSH-u nisu znali reći jer do danas nisu primili očitovanje predsjednika URSH-a Borisa Kunsta.

SSSH je u povodu Međunarodnog praznika rada dodijelio tradicionalne sindikalne nagrade "Srce sindikalne solidarnosti".

Povelju je dobio sindikalni povjerenik SSSH u hotelskom poduzeću "Sunčani Hvar" Mladen Tabak, a nagradu SSSH u 2003. godini slovenska sindikalna središnjica Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Pročitajte više