Stanimirović o potpisivanju sporazuma sa Sanaderom

ZASTUPNICI Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) jučerašnjim potpisivanjem sporazuma s mandatarom buduće vlade Ivom Sanaderom učinili su hrabar potez koji će pripadnici srpske zajednice vrlo brzo prepoznati u praksi, izjavio je danas u Borovu predsjednik SDSSa Vojislav Stanimirović.

On je, gostujući u programu lokanog Radio Borova, kako njegov razgovor prenosi press služba SDSS-a, istaknuo da saborski zastupnici SDSS-a nisu imali drugu alternativu koja bi donijela korist srpskoj zajednici u cjelini.

"Mogli smo vrlo lako reći da ne podržavamo novu vladu i da idemo u opoziciju, zajedno s Račanom i Đapićem. Ali onda se postavlja pitanje što u takvom društvu možemo učiniti za Srbe. Račan u svom mandatu niti jednom nije pokazao interes za probleme srpske zajednice u Hrvatskoj, a prije potpisivanja sporazuma u ovom kratkom vremenu s budućim smo se mandatarom susreli pet puta i zajedno tražili rješenje za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj", rekao je Stanimirović na Radio Borovu.

Govoreći o srpskim zahtjevima koji nisu ušli u sporazum, Stanimirović je rekao da nije prihvaćen zahtjev za dvostrukim pravom glasa pripadnika manjina te zahtjev za osnivanjem fonda za razvoj područja od posebnog državnog interesa.

"Naša će podrška budućoj vladi ovisiti o tome kako će ona potpisani sporazum provoditi u praksi i time našoj zajednici osigurati ravnopravan status u Republici Hrvatskoj", zaključio je Stanimirović.

Pročitajte više