STANISLAV JELAČA PREDSTAVIO PROGRAM STRANKE UMIROVLJENIKA SPLIT

Stranka umirovljenika Split zalaže se za vraćanje duga umirovljenicima, plaća radnicima, te za jednake šanse za sve, kazao je Stanislav Jelača predstavljajući večeras na HTVu program te stranke.

Stranka umirovljenika na izbore izlazi u 9. i 10. izbornoj jedinici, gdje koalira s Trećim hrvatskim blokom Vladimira Bebića.

Ukoliko uđu u Sabor na prvim će sjednicama novog saziva postaviti pitanje povratka 60 milijardi kuna duga umirovljenicima, na kojem je, po Jelačinim riječima, SDP dobio prošle izbore, a ništa nije poduzeo. Ta će stranka tražiti da se donesu propisi kako bi se izračunao dug i razradila strategija vraćanja duga.

Osim toga zalagat će se i za rješavanje nezaposlenosti, bez kojeg, naglašavaju, nema boljeg života.

Ističu da je svako drugo domaćinstvo u Hrvatskoj na rubu gladi, siromaštva i bijede, zbog čega je "ovom društvu potreban treći put".

"HDZ je čista prošlost, oni su kazali što su imali reći, a ni SDP nije budućnost", naveo je Jelača. Smatra i da će se ukoliko "treća opcija" u Saboru osvoji dvadesetak mandata vladajuće stranke lako dovesti u "pravi red".

Biračima je poručio da se Hrvatskoj trebaju dogodit moralne, socijalne i ljudske promjene, bez kojih za "ovu zemlju nema više nikakve sreće".

(Hina) am dd

Pročitajte više