Stazić: Tko ima? Država nema, radnicima se uzima i jedino HDZ ima

NENAD STAZIĆ, zastupnik SDP-a, jutros se u Saboru žestoko okomio na HDZ i premijera Sanadera, koji su kupili novi BMW vrijedan 4.2 milijuna kuna, a žele štedjeti na javnim i državnim službama, smanjenjem njihovih plaća.

Stazić je konstatirao kako će HDZ možda imati novca i za kupnju "aviončića" premijeru Sanaderu, kako bi lakše putovao, a spomenuo je i Pelješki most te Luku Rajića. Prozvao je Sanadera i HDZ da su zaštitili Rajića prilikom prodaje Lure i pustili ga da bez plaćenog poreza državi ode u Švicarsku.

Stazić je dodao kako je zato Rajić dio tih novaca vjerojatno uplatio u stranačku blagajnu, rekavši kako će HDZ bez problema uzeti radnicima, ali da ljudima koje je stvorio neće.

Obrušio se i na Pelješki most, kazavši kako mu je sad jasno zašto Vlada inzistira na tom projektu, nakon što se u čitavoj priči pojavio fantomski nizozemski fond, bez poznatih vlasnika, skrivenih po off shore tvrtkama te je zaključio kako ga ne bi čudilo da su neki od tih "vlasnika" zapravo ljudi iz Vlade, isto tako skriveni po off shore kompanijama. Na kraju je dodao kako ga zapravo to i ne čudi, jer se HDZ jedino takvim stvarima i bavi, a kad im usfali novaca, onda radnici plaćaju danak.

K.S.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više