Štengl o Simonićevoj potpori VIMIO-ovu projektu multinacionalnog vrtića

VUKOVARSKI gradonačelnik Vladimir Štengl danas je otvorenim pismom reagirao na potporu koju je potpredsjednik Vlade Ante Simonić, nakon jučerašnjeg posjeta Vukovarskom institutu za mirovna istraživanja i obrazovanje (VIMIO), izrekao njihovu projektu multinacionalnog vrtića.

"Neugodno smo iznenađeni činjenicom da ste dali podršku projektu VIMIO-a kad smatramo da vam je poznato da u Vukovaru već postoji i funkcionira sustav predškolskog odgoja u dvjema vrtićkim ustanovama. Pitamo se zašto svoj vukovarskoj djeci ne dati mogućnost učenja na engleskom jeziku ili je to samo način da nejač ne bi morala pohađati vrtićke programe na hrvatskom jeziku", stoji, uz ostalo, u pismu vukovarskog gradonačelnika Štengl.

Napomenuo je kako je bespredmetno komentirati činjenicu da su u razgovorima o projektu predstavnici grada ostali s druge strane zatvorenih vrata.

Izvršna direktorica VIMIO-a Biljana Kondić danas je bila potpuno iznenađena saznanjem o otvorenom pismu.

"Naš projekt Vrtić ne znači stvaranje nove ustanove, već je riječ o ideji da sva, a ne samo manjinska, djeca na jednom mjestu imaju prigodu učiti po programima na engleskom i njemačkom jeziku. Projekt još uvijek nije zaživio, već su u tijeku ispitivanja interesa i spremnosti društva za takve programe", komentirala je Kondić gradonačelnikovo otvoreno pismo.

Pročitajte više