Steve Fossett želio se ubiti?

AMERIČKI pisac, blizak Fossettov prijatelj i koautor Fossettovih memoara Will Hasley izjavio je kako je avanturist zapravo želio umrijeti.

Hasley tvrdi da je ideja o smrti često bila u Fossettovoj podsvijesti, te da se njegov avion nije slučajno zabio u planinu. Fossett je, tvrdi Hasley, bio vrlo zabrinut i nervozan zbog financijskih problema te zbog problema u braku zbog čega je izgubio volju za životom.

Fossett nestao prije godinu dana

Podsjetimo, prije nekoliko je dana u šumama Kalifornije, nedaleko od granice sa saveznom državom Nevadom, pored grada Mammoth Lakes, pronađena olupina Bellanca Super Decathlon zrakoplova, koji je bio u vlasništvu nestalog milijunaša.

Samo dan ranije, nedaleko od olupine, vlasnik lokalnog dućana sa skijaškom opremom, koji je planinario blizu svog doma na jezerima Mammoth, pronašao je dvije kartice s Fossettovim imenom, koje je izdala Federalna zrakoplovna agencija (FAA). Osim kartica, pronašao je i manju količinu novca te prsluk.

Steve Fossett je nestao 3. rujna prošle godine, nakon što je jednomotornim akrobatskim zrakoplovom poletio s privatnog uzletišta na ranču Flying M, kraj Yeringtona u Nevadi.

H.A.
Foto: AFP

Pročitajte više