Stiže novo pogoršanje vremena. Moguće nevrijeme, izdana upozorenja

Foto: oran Kovacic/PIXSELL

Danas u Hrvatsku stiže novo pogoršanje vremena s kišom. 

U prvom dijelu dana bit će djelomice sunčano, no sa zapada će postupno pristizati sve više oblaka, a od sredine dana i navečer očekuje se kiša i to ponegdje izraženija, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas.

Od sredine dana mjestimična kiša očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a lokalno su mogući jače izraženi pljuskovi s grmljavinom te obilna oborina. Navečer će se oborina proširiti i drugdje dok će na istoku i krajnjem jugu zemlje do kraja dana kiša vjerojatno izostati.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, ponegdje i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, poslijepodne i olujno.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Upozorenja Meteoalarma

U drugom dijelu dana treba računati na vjetrovitije prilike i jače naoblačenje sa zapada, kiša će najprije zahvatiti sjeverni Jadran i gorje, a tijekom večeri će se širiti i drugdje. Lokalno će biti obilnije oborine, prognozira za N1 meteorologinja Tea Blažević.

Na obilniju kišu upozorava i sustav Meteoalarm DHMZ-a. Moguće je i nevrijeme praćeno grmljavinom, zbog čega je za polovicu Hrvatske bližu Jadranu izdano žuto upozorenje.

Nestabilna će biti i srijeda, s kišom i pljuskovima češćim duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje, osobito tijekom noći, treba računati na lokalno obilniju oborinu.

Stabilizacija pa povratak kiše u petak

Stabilizacije nema ni u drugom dijelu tjedna. Uz južinu, zadržat će se i dalje neobično toplo za listopad.

Petak donosi novu obilniju oborinu, prognozira Blažević. Manje oborine bit će u danima vikenda, no ipak ne posve suho.

Pročitajte više