Stiže veliko zatopljenje, za vikend bi moglo biti i +21

Foto: Index, 123RF

VEĆ nekoliko dana nema velikih hladnoća, no sutra stiže pravo zatopljenje. A to je, čini se, tek početak.

Danas je u Hrvatskoj dnevna temperatura bila od 4 stupnja u središnjoj Hrvatskoj do čak 13 stupnjeva na južnom Jadranu. Znatno je to toplije od debelih minusa na kojima smo se smrzavali prošloga tjedna. Otada je zatoplilo već 15-ak stupnjeva, a zatopljenje se nastavlja i dalje.

Sutra će se temperatura na kopnu popeti do 9 stupnjeva Celzija, a u Slavoniji i do 12. Temperature će na Jadranu ići do 15 stupnjeva. No ujutro na kopnu još uvijek može biti hladno, između minus 1 i plus 4.

Temperature u nedjelju idu i do +21?

Ni snijeg više nećemo gledati, osim možda ujutro u Lici i Gorskom kotaru, a i kiše će biti manje nego danas. U kopnenim krajevima nešto kiše može pasti ponegdje u popodnevnim satima, ali na Jadranu je povremeno može biti tijekom cijelog dana. Mogući su i lokalni pljuskovi.

No ako je vjerovati sedmodnevnoj prognozi prema nepouzdanijem numeričkom modelu, to je samo početak. Temperature bi u nedjelju na kopnu mogle ići i na +21, što je čak 40 stupnjeva više od prošloga tjedna kada se ledeni val u nekim mjestima spustio upravo na toliko stupnjeva, ali ispod nule, pa i koji stupanj niže.

U Zagrebu bi temperature mogle ići do +19, a zanimljivo je da će, ako se ostvari prognoza, u nedjelju biti toplije na kopnu nego na moru, gdje se očekuje najviša temperatura od +16.

Do kraja tjedna očekuje se promjenjivo vrijeme sa sunčanim razdobljima, ali i oblacima s kišom.

Ono što je sigurno, u sljedećim danima topit će se snijeg pa treba pripaziti na snijeg koji pada s krovova.

 

Pročitajte više