Stižu sunce, vrućina i sparina. Neće potrajati, objavljena prognoza za idući tjedan

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U VEĆINI krajeva danas će biti pretežno sunčano. Uz lokalni razvoj oblaka rijetko je moguć i poneki pljusak, uglavnom na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutro ponegdje u unutrašnjosti kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a prema otvorenom moru i sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stupnjeva Celzijevih.

Stiže ljeto, ali samo nakratko

Kako najavljuje Zoran Vakula u svojoj prognozi za HRT, i subota će biti slična, a očekuju se temperature i do 30 Celzijevih stupnjeva.

Ali najavljuje i novu promjenu vremena.

"Premda vjerojatno neće biti sasvim suhi - petak i osobito subota zbog sunca i topline, ponegdje i vrućine, mnoge će podsjetiti na ljeto. Već od nedjelje opet slijedi promjenjivije - uz kišu i grmljavinu, gdjegod i nevrijeme, najprije na sjevernom Jadranu, gdje se posvuda sasvim suho ne može jamčiti ni u petak. Stoga valjano iskoristite posebice najsunčaniju i najtopliju subotu, neki možda i za prvo ovogodišnje kupanje u moru temperature većinom od 20 do 22°C", piše Vakula.

U subotu će biti još toplije, ponegdje i vruće, mnogima u unutrašnjosti i sparno, uz umjeren jugozapadnjak. Od nedjelje opet više oblaka i malo manje toplo, uz povremenu kišu i grmljavinu, mjestimice moguće i nevrijeme te osobito u ponedjeljak ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

I na Jadranu će u nedjelju i ponedjeljak biti nestabilno, najprije na sjevernom dijelu, poslije i južnije. No, u subotu će moći uživati ljubitelji suhog i sunčanog vremena te mnogima ugodno toplog, poslijepodne uz osvježavajući maestral, najavljuje Vakula.

Vrlo nestabilan sljedeći tjedan

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, sljedeći tjedan očekuje nas nestabilno vrijeme, javlja Dalmacija Danas. Iako će biti dosta suhog vremena, teško je izdvojiti dan u kojem neće biti barem kratkotrajnog pljuska. Ipak, trenutno se čini da nas najviše pljuskova očekuje u četvrtak i petak. Bit će toplo, ali ne i vruće.

Pročitajte više