Stjepan Mesić u Ravnoj Gori

Predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas Ravnu Goru u povodu obilježavanja Dana te općine.

Općinski načelnik Miroslav Svetličić na svečanosti je kazao da je ta općina u zadnje tri godine utrostručila proračun, za što je, drži, najzaslužniji Zakon o brdsko-planinskim krajevima koji osigurava trećinu proračunskih prihoda. Svetličić je izrazio nadu da će se produljiti rok trajanja tog zakona i nakon srpnja 2005.

Govoreći o dvjema ravnogorskim drvoprerađivačkim tvrtkama "Ravnoj" i "Calligarisu", koje je predsjednik Mesić posjetio prije svečanosti, Svetličić je istaknuo razliku između privatiziranog "Calligarisa" i neprivatizirane "Ravne". U potonjoj se zbog nerazumijevanja državne uprave privatizacija odugovlači tri godine i ugrožava 150 radnih mjesta, dodao je.

Predsjednik Mesić je ocijenio negativnim odugovlačenje privatizacije te tvrtke, rekavši da je prva zadaća otvarati radna mjesta, napose u proizvodnji. Kazao je da bi u pregovorima s EU-om o kupnji nekretnina trebalo postići ravnopravnost hrvatskih građana i građana EU-a, objasnivši da bi potonji mogli kupovati nekretnine u Hrvatskoj kad hrvatski građani dosegnu njihovu razinu prihoda.

Mesić je rekao da bi se iz EU-a trebalo ulagati u hrvatsku proizvodnju i tehnologiju kako bi se postigla ravnopravnost.

Iz Ravne Gore predsjednik Mesić odlazi u Delnice.

(Hina) xdsil yvkn

Pročitajte više