Stopama Glavaša i Šimića: Sliškov kum Dražen Golemović sklonio se u BiH

PUTEVIMA "bijega na slobodu" preko granice u BiH krenuo je i prvooptuženi u predmetu Ipsilon Dražen Golemović. Uskok je protiv njega 9. listopada podigao optužnicu, a Županijski sud u Rijeci ga je pustio na slobodu. Dok je Vrhovni sud tri tjedna odlučivao o žalbi, Golemović je već svoju sreću potražio u BiH.

Vrhovni sud je prihvatio Uskokovu žalbu na puštanje na slobodu te predmet vratio na Županijski sud u Rijeci. Županijski sud je promijenio svoje prvotno mišljenje i odlučio da Golemovića treba pritvoriti, no on je već pobjegao u BiH. Golemović je javnosti poznat kao kum poznatog zagrebačkog kriminalca Vjeke Sliška kojemu je, nakon smrti u atentatu, oženio udovicu.

Odvjetnik misli da Golemović nije pobjegao

Golemovićev odvjetnik Predrag Jošanović tvrdi kako misli da Golemović nije pobjegao. "Nismo se čuli pa ne mogu reći gdje je. Znam da mu je pritvor određen zbog bijega jer da je otišao u BiH, a nije se javio sudu", rekao je Jošanović te dodao kako će se žaliti na odluku Županijskog suda, piše Večernji list.

Golemović je, navodno, nakon puštanja na slobodu početkom mjeseca, otišao u svoj dom u Vrsaru te se kratko zadržao i u Zagrebu prije bijega u BiH. Navodno je Golemović prije tjedan dana nabavio nove dokumente u BiH što bi moglo upućivati da će on krenuti stazama koje su dobro utabali saborski zastupnik Branimir Glavaš i riječki kirurg Ognjen Šimić.

Pročitajte više