Stranka Pametno o izboru Borasa: "Ostali smo u balkanskoj palanci korupcije, neznanja i nerada"

Foto: Pixsell/Marko Lukunić
 
VODSTVO stranke Pametno razočarano je ponovnim izborom Damira Borasa za rektora Sveučilišta u Zagrebu te su poručili kako je njegov izbor suprotan očekivanjima studenata i dobrog dijela akademske i šire javnosti.
 
"Iako je to za sve one koji poznaju odnose u hrvatskoj akademskoj zajednici očekivani ishod uobičajenih trgovina interesima i položajima, ne možemo nego izraziti svoje razočaranje odsustvom volje za iskorak prema standardima razvijenijih zemalja svijeta te izborom ostanka u balkanskoj palanci klijentelizma, korupcije, neznanja, nerada i nezakonitosti," navodi se u priopćenju koje su potpisali članovi Predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak, Maha Vehovec i Vlatko Silobrčić.
 
>> Boras ostaje rektor do 2022., pogledajte kako se svađao s novinarima
 
Novi izbor predstavlja "status quo"
 
Drže kako ponovni izbor Borasa predstavlja "status quo" te je suprotan očekivanjima studenata, ali i dobrog dijela akademske i šire javnosti.
 
Sveučilište u Zagrebu je odlučilo da će ga i u iduće četiri godine voditi aktualni rektor Damir Boras koji je već u prvome krugu glasovanja dobio veliku većinu glasova članova Senata - od njih ukupno 70 Borasa su poduprla 54 člana, a za njegova protukandidata Damira Bakića glasovalo je 15 članova Senata, a jedna listić bio je nevažeći.

Pročitajte više