Štromar kaže da HNS još nije razgovarao s Plenkovićem o koaliciji

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

HRVATSKA narodna stranka (HNS) u ovom trenutku još nije imala nikakve razgovore s premijerom Andrejem Plenkovićem i HDZ-om oko moguće suradnje u novoj vladi, izjavio je u ponedjeljak za Hinu predsjednik HNS-a Predrag Štromar.

Aktualni potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Štromar rekao je da se telefonski čuo s premijerom Plenkovićem odmah po objavi izbornih rezultata, kojom prilikom mu je čestitao na pobjedi na parlamentarnim izborima.

Kaže da je suradnja hipotetsko pitanje

HDZ je odnio uvjerljivu pobjedu na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj s osvojenih 66 mandata, i pobijedivši u osam izbornih jedinica te u 11. izbornoj jedinici za dijasporu.

Štromar je naglasio kako je HNS i dalje parlamentarna stranka, dodavši kako su 'oni pokazali svojim radom da se u vladi može raditi na konkretnim projektima i uspješnim reformama'. Smatra da buduća vlada treba slijediti taj primjer i nastaviti istim putem.

Na pitanje bi li se odazvao na Plenkovićev poziv da otpočnu pregovore oko buduće suradnje, kazao je kako je to hipotetsko pitanje, na koje u ovom trenutku ne želi odgovarati.

Još jednom je čestitao Andreju Plenkoviću i HDZ-u na izbornoj pobjedi, a osobito je zahvalio svim biračima koji su glas dali HNS-u.

Pročitajte više