AFERA JANAF

Stručnjak za sigurnost o prepirci Milanovića i Plenkovića: I jedan i drugi su u pravu

STRUČNJAK za sigurnost Marinko Ogorec rekao je jutros, gostujući u Studiju 4 HRT-a kako je činjenica da je sustav poprilično propustan te da nije dobro kad se politika petlja u poslove institucija.

"Ovo nije prvi put da dolazi do curenja informacija, a bojim se da neće biti ni zadnji. To je i upozorenje i signal sigurnosnom sustavu da malo pogleda svoje redove i vidi što treba napraviti kako bi se smanjilo toliko curenje podataka", rekao je Ogorec komentirajući najnovije curenje informacija u slučaju Janaf.

Komentirajući izjave predsjednika Milanovića koji se upitao zašto do uhićenja u aferi nije došlo ranije Ogorec je rekao da treba pustiti da to rade nadležna tijela.

"Oni su najbolje procijenili kad mogu izaći s nekim postupcima, kad treba neke postupke napraviti. Pustimo to, kako se voli kod nas reći, institucijama da rade svoj posao", poručio je.

Ogorec je ustvrdio da očito izbija politička konfrontacija između dva pola političke moći u državi.

Komentirajući prepirku predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića složio se da premijer treba znati neke stvari, ali i napomenuo da je premijer u pravu kad kaže da nije njegovo da se petlja u istragu.

"Iz različitih kuteva gledanja i jedan i drugi su u pravu u ovom slučaju", rekao je Ogorec.

Što se pak polemike DORH - Milanović tiče, misli da ne bi trebalo biti takvih povišenih tonova. Državna tijela i pojedinci iscrpljuju se na nečemu na čemu se ne bi trebali iscrpljivati, na nepotrebnim i nekorisnim prepucavanjima, smatra.

Dodao je da treba stati i napraviti određenu analizu svega što se sada događa, a komentirajući najavu osnivanja saborskog istražnog povjerenstva rekao je da nije siguran da je saborsko povjerenstvo dosad ikad donijelo konkretnu mjeru ili zaključke. Smatra da bi trebalo pustiti DORH, pravosuđe i policiju da rade svoj posao.

Na pitanje u kojim se situacijama informira premijer ili ministar Ogorec je odgovorio da bi oni trebali biti upoznati sa situacijom, ali ne s detaljima ili tehnikom istrage, već s konačnim rezultatom, jer istraga je tajna.


 

 

Pročitajte više