Stvarno se teško suzdržava: Strauss-Kahn plaćao za seks maloljetnicama?

NISU prošla niti dva dana otkako se zbog zastare izvukao iz slučaja seksualnog napada na mladu francusku novinarku Tristane Banon, a bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn se već našao u središtu novog seks skandala.

Naime, njegovo ime isplivalo je u sklopu istrage francuske policije oko navodne maloljetničke prostitucije u jednom hotelu u Lilleu. Strauss-Kahn je jedan od brojnih političara i poduzetnika čija su se imena našla u crnoj knjižici luksuznog hotela Carlton koji je isto tako bio i bordel. Nekoliko zaposlenika hotela, među kojima su menadžer i glasnogovornik, uhićeni su u sklopu istrage.

Tereti ih se za podvođenje djevojaka, organizaciju prostitucije, organizirani kriminal i pranje novca. Priču je u javnost prvi pustio časopis Closer, koji uz to navodi i da ima dokaze koji potvrđuju da je Strauss-Kahn koristio usluge prostitutki u hotelu. Ne samo to, nego pišu i da im je to potvrđeno od strane istražnih sudaca.

Ukoliko se otkrije da je plaćao za seks s maloljetnicama, bivšem šefu MMF-a prijeti već treće suđenje vezano za seksualne prijestupe u manje od šest mjeseci.

Pročitajte više