Sućut premijera Sanadera obitelji Branica

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je danas brzojav sućuti obitelji prof. dr. Marka Branice, istaknutog hrvatskog kemičara, koji je umro jučer u Zagrebu u 74. godini.

"S velikom žalošću primio sam vijest o smrti prof. dr. Marka Branice. Njegovim odlaskom ostali smo bez uglednog znanstvenika čiji rad je značajno obilježio znanstvena istraživanja u Hrvatskoj iz područja kemije i oceanologije. Svojim je predanim radom i zalaganjem zaslužan za mnogobrojna postignuća hrvatskih instituta glede znanstvenih istraživanja mora.

Brojna državna i međunarodna priznanja potvrdila su njegov izniman doprinos znanosti, a kroz cijenjeni međunarodni kongres Kemija Mediterana potvrdio je ugled koji hrvatska znanost uživa u svijetu.

Prof. dr. Branica bio je izniman čovjek koji je nesebično dijelio svoje znanje i iskustvo, trajno se borio za napredak hrvatske znanosti i boljitak naših znanstvenika.

Molim Vas da primite izraze najiskrenije sućuti, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno", stoji u brzojavu sućuti premijera Sanadera obitelji Branica.

Pročitajte više