Sud deložirao HTV-ovog novinara: Milić ostaje bez stana u centru Beograda

GORAN MILIĆ do 9. listopada mora se deložirati iz stana u Ulici Georgea Washingtona u Beogradu kojeg je 1986. dobio od Radiotelevizije Beograd, a u kojem danas živi njegov posinak. Stan veličine 90 kvadrata HTV-ovom novinaru Miliću je oduzet nakon sudske parnice koja je trajala 17 godina.

Nakon deložacije u stan u centru Beograda uselit će se sutkinja u čiju je korist presudio Četvrti općinski sud. Iako Milić odlukom suda nema pravo na žalbu, on je najavio da će podnijeti kaznenu prijavu i obratiti se svim nadležnim institucijama od beogradskog gradonačelnika Đilasa do srpskog predsjednika Tadića. Ići će čak i na sud u Strasbourgu ako bude trebalo, kaže HTV-ov novinar.

"Shvatio bih još da se radi o nekom mafijašu koji mi je oteo stan, ali ne mogu kad je riječ o sutkinji. Ovo je vrlo ozbiljan presedan i za građane srpske nacionalnosti koji su povratnici u Hrvatsku i koji im može veoma naštetiti. Namjeravam se obratiti svima i reći im da to riješe, neću stati", rekao je Milić za Jutarnji list i dodao kako je sporna sutkinja (čije ime ne može otkriti) stan na prijevaru pokušala dobiti još 1991. godine.

"Negdje u to vrijeme spomenuta sutkinja, koja nikada nije živjela u tom stanu, izradila je osobnu iskaznicu na taj stan i sklopila ugovor o otkupu. Kasnije sam čuo da je na sličan način ta sutkinja stekla još tri stana", kaže Milić.

Pročitajte više