Sud odbio tužbu direktora Ine za naknadu štete od Vesne Balenović

SUDAC zagrebačkog Općinskog suda Goran Škugor odbio je danas tužbu direktora Ine Tomislava Dragičevića kojom je od bivše djelatnice te tvrtke Vesne Balenović tražio 100 tisuća kuna zbog pretrpljenih duševnih boli nakon njenih medijskih istupa u kojima je upozoravala na navodni kriminal u Ini.

U kratkom obrazloženju presude sudac Škugor je naveo da tužitelj nije dokazao nastanak štete. Istaknuo je i kako to što je zbog istih izjava za medije Vesna Balenović nedavno nepravomoćno osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu jer je "oklevetala" Dragičevića nije dokaz u građanskoj parnici da je tužitelj pretrpio duševnu bol.

Kometirajući presudu Balenović je sucu rekla da je on "svijetla točka na sudu i dokaz da Ina nije mogla sve potkupiti" te da će ga "zlatnim slovima upisati u svoju knjigu". Novinarima je kazala kako su sve tužbe protiv nje "manevar kriminalaca iz Ine".

"Umjesto da danas pričamo o njihovom kriminalu od 400 milijuna eura, mi pričamo o izmišljenim duševnim bolima i odštetama koje im trebam platiti. Ovu državu neće uništiti pošteni ljudi poput mene, već kriminalci koji, umjesto da odgovaraju za svoj lopovluk, mene sudski progone", kazala je Vesna Balenović.

Podsjetila je i da je na zagrebačkom Županijskom sudu 5. studenog preuzela "gonjenje lopova iz Ine, budući ih je Državno odvjetništvo pomilovalo za učinjeni lopovluk". Naime, tužiteljstvo je nedavno odbacilo njezina kaznena prijava protiv nekolicine bivših i sadašnjih čelnika hrvatske naftne kompanije.

Dragičević je bivšu zaposlenicu Ine tužio zbog njezinih medijskih istupa u kojima je rukovodstvo Ine optužila da nije spriječilo kriminal u toj tvrtki.

Pročitajte više