Sanader ostaje u Remetincu!

Foto: Krešimir Žanetić

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Zagrebu danas je opet odlučivalo o jamčevini za Ivu Sanadera, nakon što su Sanaderovi odvjetnici prošlog tjedna sudu predali novi popis nekretnina. Odluka je opet bila nepovoljna za Sanadera. Odbili su jamčevinu. Sloković i Prodanović odbili su komentirati odluku. Vidno ljuti i nervozni prošli su kraj novinara.

"Vijeće je opet odbilo prijedlog Sanaderove obrane koja daje jamčevinu u obliku sedam nekretnina. Razlog odbijanja je nekretnina u suvlasništvu Mirjane Sanader jer nije etažna vlasnica nekretnine i nije izvršena procjena jedne trećine nekretnine. Problem je i u nekretnini u vlasništvu Luke Bebića jer njegova izjava nije usklađena s procjenom vještaka. I stan kojeg daje Josip Radoš je problematičan  jer je dopuštenje dala njegova supruga koja nije vlasnik niti ima punomoć", pojasnio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić novinarima.

"Luka Bebić je dao izjavu da daje založno pravo na nekretnine koje nisu uključene u procjenu građevinskog vještaka", dodao je Devčić. Luka Bebic je, pojasnio je Devčić, dao izjavu da daje katastarske čestice tj. da odobrava zalog na kuću i zemljište, a vještak je uzeo u procjenu više nekretnina. Bebić mora dati odobrenje da daje zalog za sve nekretnine na čestici.

Rekao je i kako će ovo rješenje biti napisano tijekom sutrašnjeg dana te da obrana ima pravo na žalbu kad zaprime isto i tada im teče im rok od tri dana. Vrhovni sud odlučuje o žalbi iako Sanaderova obrana opet može ponuditi novčani iznos ili nekretnine u vrijednosti od 12,4 milijuna kuna.

Pročitajte više