UHIĆENJE INDEXOVOG NOVINARA

Sudac Ožanić laže da Duhačeku nije prijetio Remetincem

Foto: DSV/Index

IZ ZAGREBAČKOG Općinskog prekršajnog suda priopćili su kako "vezano za interes javnosti i brojne upite od strane novinara" obavještavaju "da je predsjednica Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu dana 17. rujna 2019. godine, a po saznanju o događaju vezanom uz postupak protiv okrivljenika Gordana Duhačeka, zatražila žurno očitovanje od suca Krešimira Ožanića koji je vodio navedeni postupak, a isto tako je obavljen uvid u navedeni spis. Nakon toga predsjednica Suda obavila je istoga dana (17. rujna 2019. g.) i razgovor sa sucem Krešimirom Ožanićem u kojem je isti u potpunosti porekao navode novinara Gordana Duhačeka iznesene u medijima, a potom je i u pisanom očitovanju dana 18. rujna 2019. g. učinio isto“, kažu s Općinskog prekršajnog suda.

Imamo svjedoke koji su čuli prijetnju u sudnici

To bi moglo značiti ozbiljne probleme za suca Ožanića, jer je dio njegova spornog postupanja bio u sudnici, pred svjedocima koji su o tome spremni svjedočiti, a među njima su naša glavna urednica Andreja Košanski Hudika i Duhačekova odvjetnica Vanja Jurić.

Tamo je, na odvjetničin zahtjev da joj odobri vrijeme za pripremu obrane, rekao da joj može dati osam dana, ali će Duhačeka za to vrijeme držati u Remetincu. To ne može poreći, ako ne laže.

Spustio se pred Duhačekovu ćeliju prije suđenja

Jučer smo tražili objašnjenje zašto se Ožanić, prije suđenja, spustio pred ćeliju gdje je Duhaček čekao početak suđenja i s njim pričao o slučaju te mu jasno dao do znanja da ga smatra krivim. Zanimalo nas je i zašto je u sudnici najavljivao Duhačekovo zadržavanje u zagrebačkom zatvoru uz riječi: "Ja to mogu."

Duhaček je, kao što je poznato, prvo uhićen na zagrebačkom aerodromu, a potom prebačen u policijsku postaju na Trešnjevci te, na koncu, na Općinski prekršajni sud zbog dvije objave na Twitteru.

U jednoj je policijsku brutalnost u Zadru komentirao skraćenicom ACAB, koja je postala zabranjena za razliku od ustaških povika, dok je u drugoj svojedobno izlijevanje fekalija u Plitvička jezera i u more komentirao preradom pjesme Vila Velebita u Govna Velebita. Ožanić je Duhačeka za ACAB osudio kaznom od 200 njemačkih maraka - da, u zakonu su kazne još u markama - u kunskoj protuvrijednosti, dok presudu za Govna Velebita očekuje sutra.

Pročitajte više