Sudar helikoptera i aviona na Mallorci, najmanje pet poginulih

Foto; EPA

U sudaru helikoptera i ultralakog aviona koji se dogodio danas na Mallorci poginulo je najmanje pet osoba, javlja BBC.

Sudar se dogodio pokraj Ince, trećeg po veličini grada na Mallorci koji se nalazi u unutrašnjosti, na sjevernom dijelu otoka. 

Među poginulima nalazi se i maloljetna osoba

Prema informacijama iz španjolskih medija, u helikopteru su putovali bračni par i njihovo dijete. Tako da prema sada dostupnim informacijama najmanje jedna od žrtava mlađa je od 18 godina. Za drugo dvoje poginulih vjeruje se da su putovali ultralakim avionom, vrsti malog aviona koji ima maksimalno dva sjedala. 

Još uvijek se traži je li se još netko nalazio u avionu i helikopteru

Vlada na Balearima, gdje se Mallorca nalazi, potvrdila je da je najmanje petoro ljudi poginulo. Predsjednica Balearskih otoka Francina Armengol izjavila je kako se spasilački timovi nalaze na mjestu nesreće te nastoje utvrditi ima li još preživjelih, odnosno je li se još tko nalazio u avionu i helikopteru. 

Olupine pale na cestu i obližnju farmu

Lokalni list Diario de Mallorca piše kako se sudar dogodio u zraku iznad bolnice Inca u 13.36.

Na fotografijama koje je snimila vatrogasna služba vide se olupine helikoptera i aviona. Stražnji dio aviona sletio je na cestu, dok se na drugoj fotografiji vidi pocrnjeli metal u vrtu pored. Španjolska televizija La Sexta javlja kako je jedna olupina pala na obližnju farmu. 

Španjolski premijer Pedro Sánchez izrazio je sućut obitelji poginulih.

Pročitajte više