Suđenja za "veliki maestro": Petlevski na snimci rekao da Ivezića "ne zanima novac"

NAKON dvotjedne stanke na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje osumnjičenicima u postupku koji se vodi zbog korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) poznatijem pod nazivom "veliki maestro".

Kao i na nekoliko prethodnih ročišta, sudu su predočene nove tajne snimke koje su nastale pod nadzorom USKOK-a, a na kojima taj Ured temelji svoju optužnicu.

Na jednoj snimci na kojoj se nalazi USKOK-ov pouzdanik Mihail Mošnogorski, koji se svojedobno sastao s bivšim šefom odjela za nekretnine pri HFP-u Igorom Petlevskim, spomenuto je ime bivšeg predsjednika HFP-a Grge Ivezića za kojeg je Petlevski rekao da ga "ne zanima novac".

Danas su također preslušane snimke telefonskih razgovora optužene odvjetnice Asje Piplović s njenim suradnikom i suoptuženikom Mladenom Jandričekom.

U procesu "veliki maestro" sudi se osmero optuženih osoba koje se tereti za malverzacije s prenamjenom zemljišta ciglane Nin kao i prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora te pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.

R.I.
Foto: Arhiva

Pročitajte više