Suđenje atentatorima na Đinđića odgođeno do 17. veljače

SUĐENJE optuženima za atentat na premijera Zorana Đinđića bit će nastavljeno 17. veljače, jer Vrhovni sud Srbije još nije odlučio o zahtjevu za izuzeće predsjednika vijeća Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala Marka Kljajevića, izjavio je danas sam sudac Kljajević.

Odvjetnici optuženih u ponedjeljak su zatražili suspenziju predsjednika vijeća Marka Kljajevića, obrazloživši zahtjev tvrdnjama da je bio povezan sa "zemunskim" i "surčinskim" klanom.

Odvjetnici tvrde da je sudac Kljajević 6. listopada 2000. godine prijetio bivšoj predsjednici Trgovačkog suda u Beogradu Mileni Arežini i tražio od nje da u sudski registar upiše firmu "Defence", vlasništvo Ljiljane Buhe, supruge  Ljubiše Buhe Čumeta, koji u postupku za ubojstvo premijera ima status svjedoka-suradnika. Odvjetnici tvrde da je sudac Kljajević tad u Trgovinski sud došao s Milom Lukovićem Kumom, pripadnikom "zemunskog klana", ubijenim u policijskoj akciji "Sablja" nakon atentata na premijera, te još 15 osoba, o čemu je bivša predsjednica Trgovačkog suda Milena Arežina, smijenjena odmah po padu režima Slobodana Miloševića, govorila u intervjuu tjedniku "Svedok" od 30. prosinca 2003. godine.

Pročitajte više