Suđenje za zločin na Ovčari: Svjedok se ne sjeća optuženoga

PRED Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu u nastavku suđenja Saši Radaku optuženom za ratni zločin na Ovčari, u četvrtak je svjedočio Jan Marček, nekadašnji kapetan bivše JNA, koji je rekao da se ne sjeća optuženoga, niti da je vidio da je on nekoga od zarobljenika na Ovčari 1991. godine tukao i maltretirao.

"Ne mogu se njega sjetiti, bilo je tamo 40-ak ljudi. Ne sjećam se da sam optuženoga vidio među njima", kazao je Marček, dodajući da je skupinu teritorijalaca i dragovoljaca, koji su tukli i maltretirali zarobljenike u špaliru ispred hangara na Ovčari tad vidio prvi put.

Radaka optužnica tereti za maltretiranje zarobljenika iz vukovarske bolnice, i za sudjelovanje u njihovoj likvidaciji na lokaciji Grabovo, nedaleko od hangara na poljoprivrednom dobru Ovčari.

Drugi svjedok saslušan u četvrtak, nekadašnji načelnik za sigurnost 80. motorizirane kragujevačke brigade JNA Dragi Vukosavljević izjavio je da je zapovjednik Operativne skupine jug Mile Mrkšić 20. studenoga navečer obaviješten da teritorijalci pokušavaju od vojske preuzeti zarobljenike na Ovčari i da je kasnije izjavio da je naređeno da se vojska povuče i da se zarobljenike prepusti teritorijalcima.

Suđenje Radaku, koje je odvojeno od postupka šesnaestorici ostalih optuženih, nastavlja se u petak ispitivanjem novih svjedoka.

Pročitajte više