Šuker: Poreznici provjeravaju kartice kupaca luksuznih automobila i brodova

MINISTAR financija Ivan Šuker potvrdio je danas da je poreznim ispostavama naloženo da provjere porezne prijave osoba koje su na nedavnim domaćim sajmovima automobila i nautike kupile vozila i plovila skuplja od 50 tisuća eura.

Naveo je da je županijskim ispostavama Porezne uprave naloženo da prekontroliraju porezne prijave građana i trgovačkih društava na koje su takva vozila kupljena, kako bi se vidjelo koliki je njihov godišnji promet.

Šuker je to rekao u saborskom "aktualnom prijepodnevu", odgovarajući SDP-ovcu Zvonimiru Mršiću, hoće li prekontrolirati porezne prijave građana koji su na zagrebačkom i splitskom sajmu kupili automobile i plovila skuplja od 50.000 eura.

Šuker je potvrdio da Vlada razmišlja o osnivanju državne banke, ocjenjujući da je najbolja prilika za takav potez propuštena 2002., kad se, po ministrovu mišljenju, uz reformu platnog prometa, moglo razmisliti o spajanju infrastrukture bivšeg ZAP-a i Hrvatske poštanske banke u jaku nacionalnu banku.

Hoće li Vlada odustati od planiranog osnivanja agro-banke, koja bi po povoljnijim uvjetima kreditirala domaće poljoprivrednike upitao je Librin zastupnik Vilim Herman.

Herman je ustvrdio da je Vlada nedavno u Osijeku, iza zatvorenih vrata odlučila odustati od tog projekta.

Premijer Ivo Sanader odgovorio je da Vlada ostaje pri planiranom projektu, ali da želi dobiti suglasnost struke, jer su, kaže, mnogi financijski stručnjaci upozorili na nedorađenost i neostvarivost te Vladine ideje.

Pročitajte više