Sukob Bebić-SDP: Predsjednik Sabora rasprave o radu Vlade prebacio za navečer

PREDSJEDNIK Sabora Luka Bebić danas je još produbio sukob sa oporbenim zastupnicima, jer je rasprave o dvije interpelacije SDP-a o radu Vlade prebacio za poslijepodne.

Bebić je to preskakanje točki objasnio nedostatkom uvjeta. Tako će se po mraku u Saboru raspravljati o utjecaju Vlade na smanjenje likvidnosti u sustavu te upravljanju i kontroli u poduzećima u državnom vlasništvu.

Početak sukoba kada je Bebić Stazića potjerao s govornice

Na tu se odluku najviše naljutila SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović koja je predsjedniku Sabora poručila da nije korektno to što su interpelacije, koje su davno uvrštene u dnevni red i oko kojih se stalno odgađa rasprava, sada "obnoć" stavljene na raspravu. Smatra da je Bebić to napravio kako javnost ne bi vidjela raspravu o radu Vlade.

Predsjednik Sabora se branio poprilično birokratskim izgovorom kako on ne može znati kada će neka od točaka doći na raspravu, jer ne utječe na to kada će se steći uvjeti. Rat između SDP-ovaca i Luke Bebića se tako nastavio i danas. Početak burnih događanja između dvije stranke bio je kada je Bebić sa govornice potjerao SDP-ovca Nenada Stazića, a nastavak kada su HDZ-ovci izašli iz sabornice tijekom govora istog zastupnika.

Pročitajte više