Sukob Ubera i Cammea zbog "reketa" u Splitu

Foto: Hina

NAKON što se iz Splitskog Cammea jučer požalili na, kako tvrde, nejednak tretman Cammea i Ubera, danas je pristigao odgovor i od Ubera.

Podsjetimo, iz splitskog Cammea jučer su se u priopćenju pod naslovom "Državni reket u Splitu" požalili kako su im inspektori iz prometa isključili pola voznog parka, ali su se pritom osvrnuli i na konkurenciju u Uberu.

>> Cammeu u Splitu inspektori isključili pola voznog parka

>> Cammeo i Uber na udaru inspekcije u Splitu i Dubrovniku

'Uber u Splitu posluje već više od osam mjeseci, u floti imaju četiri puta više vozila, a nije im oduzeto niti jedno vozilo.  Da je inspekcija kažnjavala Uber istom brzinom kao što kažnjava Cammeo, Uber bi u Splitu bio već odavno ukinut', ustvrdili su jučer u Cammeu.

Iz Ubera brzo odgovorili konkurenciji


Na odgovor Ubera nije trebalo dugo čekati, pa su tako danas poslali priopćenje u kojem navode kako 'Uberovi partner-vozači posluju sukladno svim zakonima RH, te su porezni obveznici Hrvatske gdje plaćaju sav porez na puni iznos svake vožnje'.

'Naši partneri-vozači također su predmet raznih inspekcija i nadzora, kao i naša tvrtka, međutim, ne vršimo pritisak na druge, nego nastojimo zajedno nadograditi postojeću uslugu mobilnosti u gradovima u kojima smo prisutni. Konkurencijom na tržištu povećava se kvaliteta usluge, a slijedom toga raste razina zadovoljstva korisnika', poručuju iz Ubera.

Pročitajte više