Sukobi u Prištini: Zbog dolaska srpskog predstavnika letjele boce i kamenje

U NEREDIMA koji su izbili u glavnom kosovskom gradu Prištini zbog dolaska glavnog srpskog pregovarača Borisa Stefanovića ozlijeđeno je 16 prosvjednika i policajaca, a uništeno je i nekoliko vozila.

Prosvjede zbog dolaska srpskog predstavnika organizirao je pokret "Samoopredjeljenje", a nakon izbijanja nereda policija je morala baciti suzavac. Prosvjednici su na zgradu kosovske vlade bacali kamenje, boce i druge predmete, nakon čega su uništili i nekoliko vozila. Policija je reagirala bacanjem suzavca i rastjerala prosvjednike, a neki od njih su završili i u pritvoru.

Protiv dolaska Srba sve dok ne priznaju Kosovo


Pokret "Samoopredjeljenje" se protivi dolasku dužnosnika iz Beograda sve dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova. Na prosvjedu su se čule parole protiv pregovora sa Srbijom, vladajuće Demokratske stranake Kosova i Hashima Thacija, a s odobravanjem se klicalo Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

Tijekom izlaska iz Prištine na Stefanovićev automobil je bačen stiropor. Šef srpskog pregovaračkog tima je prvo u Prištini obavio razgovor u američkom veleposlanstvu da bi potom otišao razgovarati i sa političkim predstavnicima kosovskih Srba.

Pročitajte više