Suosnivač Applea Steve Wozniak: Teško mi je to reći, ali Android nudi više od iPhonea

DA JE STEVE Jobs istinski mrzio Android operativni sustav dobro je poznato. Mrzio ga je toliko da se zakleo kako će se do kraja života truditi i čak potrošiti svaki cent koji Apple ima kako bi ga uništio.

Međutim, čovjek s kojim je Jobs osnovao Apple, Steve Wozniak, ne dijeli njegovo mišljenje. On Android obožava, a sudeći prema intervjuu koji je dao za The Daily Beast, čak smatra i kako je bolji od iPhonea.

"Moj primarni telefon je iPhone, jer volim njegovu ljepotu. Ali bih volio da može napraviti sve što može moj Android. Stvarno bih to volio", kazao je Wozniak.

Wozniak najveće prednosti Androida vidi u ugrađenom navigacijskom sistemu i boljoj glasovnoj komandi. "Android je malo kompliciraniji od iPhonea, ali ako ste se spremni malo potruditi, teško mi je to reći, naprosto nudi više od iPhonea", kazao je Wozniak.

Najvećim minusima iPhonea Wozniak smatra sustav glasovne komunikacije Siri, koji je pun rupa, te prekratko trajanje baterije. Wozniak ipak nije popljuvao iPhone do kraja, jer je kazao kako je riječ o najboljem izboru za one koji se nalaze u Mac svijetu, jer je kompatibilan s okruženjem na koje su navikli.

Pročitajte više