Superbrzi Intercity vlak u Njemačkoj iskočio iz tračnica, troje ozlijeđenih

TROJE ljudi ozlijeđeno je u nesreći u kojoj je superbrzi vlak Inter City Express (ICE), na liniji Basel-Dortmund, iskočio u četvrtak ujutro iz tračnica, nakon što je vlak naletio na traktor prevrnut na pruzi.

Nesreća, u blizini njemačkog gradića Isteina, dogodila se nekoliko minuta nakon polaska ICE vlaka iz Basela. Prema informacijama Njemačkih željeznica (DB), među ozlijeđenima su vozač traktora, koji je i teže ozlijeđen, te strojovođa vlaka, a veliki broj putnika se nalazi u šoku.

Prema informacijama njemačke pogranične službe traktor se iz vinograda koji se nalazi uz prugu prevrnuo na tračnice nakon čega je na njega, relativno slabom brzinom, naletio vlak.

U dosad najvećoj željezničkoj nesreći u Njemačkoj, koja se dogodila 3. lipnja 1998. u blizini sjevernonjemačkog grada Eschedea, prilikom iskliznuća jednog ICE vlaka poginula je 101 osoba. ICE je prestižni projekt njemačkih tvrtki Siemensa, AEG-a i DB-a, a nakon nesreće u Eschedeu se više puta pokretala rasprava o njegovoj sigurnosti.

Pročitajte više