Suprug joj oteo dijete, a policija odbila reagirati

SPLIT je jučer potresla još jedna obiteljska drama nakon što je suprug svojoj ženi, s kojom ne živi već mjesec dana, oteo njihovu tromjesečnu bebu uz prijetnju smrću.

Ivan Šolić, kojeg je Jasmina napustila nakon samo tri mjeseca braka jer nije više mogla podnositi učestale svađe i njegovo iskaljivanje na njoj, došao je u stan i napao Jasminu, piše Slobodna Dalmacija. Uzeo joj je bebu iz naručja, nakon čega ju je bacio na krevet i počeo udarati po licu te joj zaprijetio kako će ubiti nju, te njenu majku i baku, s kojima živi. Jasmina se od supruga ne može rastati prije nego dijete navrši godinu dana jer joj to brani Obiteljski zakon.

"Ivan je dijete stavio u auto, iako ga bez stolice tako ne smije samog voziti, te je nastavio urlati ispred kuće. Nije ponio ni hranu, ni pelene, ni odjeću za dijete, premrla sam od straha da mi se djetetu što ne dogodi. Bojim ga se", rekla je potresena Jasmina reporterima Slobodne Dalmacije.

Jasmina Šolić je odmah incident, koji se dogodio u njenom stanu u Splitu, prijavila policiji, no uvijek revni čuvari reda i mira u Lijepoj našoj odbili su reagirati, izvještava Slobodna Dalmacija. Štoviše, policajac s kojim je pričala upitao ju je ima li ozljede od suprugovog napada na nju, a kad je rekla da nema glatko joj je odbrusio: "Pa što onda hoćete?"

"Policija mog supruga štiti jer je branitelj. No on je opasan. Lovac je i ima dvije registrirane puške, te jednu koju posjeduje ilegalno, a koju je donio iz rata. Kazao mi je da je lud i da nikad ne znam što može napraviti. Moj suprug to sve radi jer je bijesan i povrijeđen zbog mog odlaska, pa se inati sa djetetom. Zar će na kraju, zbog nereagiranja državnih službi na moje prijave, moje ime izaći u crnoj kronici kao žrtve ubojstva", kaže Jasmina Šolić.

Drama je na kraju završena tako što se suprug nakon četiri sata vratio u stan i vratio joj njenog sina. Ali ostaje pitanje, ako se to ponovi, a vjerojatno je da hoće, što će splitska policija napraviti onda? Možda im ovoga puta neće biti teško izići iz stanice i ispitati što se događa. Samo što bi onda već za nekog moglo biti prekasno.

P.V.

Pročitajte više