Supruga Damira Kajina dužna gotovo četvrt milijuna kuna

ALICE DEL BIANCO, supruga saborskog zastupnika IDS-a Damira Kajina, pravomoćnom je presudom drugostupanjskog suda dužna isplatiti 138 tisuća kuna duga tvrtki Libra, čemu treba dodati 12 tisuća kuna sudskih troškova, kao i kamate na dug, tako da ukupni dug Kajinove supruge iznosi oko 230,000 kuna.

Kako javlja Novi list, Alice je prije deset godina posredstvom tvrtke Libra od ŠKZ Gradine Invest posudila 50 tisuća kuna. No, iako se supruga saborskog zastupnika obvezala da će novac vratiti u roku od mjesec dana, to se nije dogodilo, pa je Libra svoja potraživanja pokušala naplatiti sudskim putem, budući da se tvrtka ŠKZ Gradine naplatila od Libre.

Alice Del Bianco je komentirajući presudu kazala kako je očito da slučaj izlazi u javnost uoči predizborne kampanje.

Kajinova supruga je u svjedočenju na suđenju tvrdila kako nikad nije potpisala da prihvaća dug, te optužila tužiteljicu da je falsificirala dokument kojim prihvaća dugovanje Libri.

Sama tužiteljica, Zlatka Buletić, kaže kako vjerojatno neće uspjeti naplatiti potraživanja od Alice Del Bianco. "Utvrdili smo da Alice Del Bianco više ništa ne posjeduje na svoje ime." – pojasnila je Buletić.

Sam Dami Kajin kazao je kako ne želi biti talac poduzetničkih aktivnosti svoje supruge.

"Moja supruga misli da je u ovom slučaju prevarena, ali činjenica je da je presuda tu. Moram razmisliti što ću učiniti. Znam samo da moja supruga radi po 16 sati na dan i da već 15 godina osigurava tri radna mjesta. Možda je najbolje da se prestane baviti tim poslom." – kazao je saborski zastupnik IDS-a.

Pročitajte više