Supruga Slavka Linića posvjedočila da on duševno pati

KSENIJA LINIĆ, supruga SDP-ovca Slavka Linića, posvjedočila je danas na Općinskom sudu da je njenom suprugu Inina "zviždačica" Vesna Balenović nanijela duševne boli.

Naime, danas je održano još jedno ročište u procesu u kojem Linić kao bivši predsjednik Nadzornog odbora INE tuži Balenović zbog duševnih boli koje mu je nanijela prokazavši ga kao jednog od krivaca za nepravilnosti u poslovanju INE.

Sutkinja Vinka Nobilo nije prihvatila prijedlog tužene Balenovićke da se Linić uputi specijalistima na vještačenje o duševnoj boli, već je Linić danas za svjedoka doveo svoju ženu. Na tu je odluku suda Balenović reagirala s priopćenjem.

Ako je znao Vukelić, znao je i Linić

"Smatram da je svjedočenjem njegove supruge Ksenije Linić u cijelosti pristrano i neobjektivno te da ga sud treba odbaciti", piše Balenović ističući kako je Linić dobro znao koje su dužnosti predsjednika nadzornog odbora kada je trebalo pozvati ministra Vukelića na odgovornost zbog Brodosplita, "no sam nije prepoznao svoju odgovornost kao predsjednik nadzornog odbora za kriminal u INI".

Bivša djelatnica INE predlaže sudu da odbaci tužbu Linića jer je njegova jedina svrha "hraniti Linićev ego i zaštititi odgovorna za počinjeni kriminal u INI".

Vesna Balenović je zbog ukazivanja na kriminal i korupciju u INI 2001. godine dobila izvanredni otkaz. Protiv nje je pokrenuto "pet zasebnih sporova i pravi sudski progon kroz 40 ročišta".
Balenović tvrdi da joj je ako nastavi govoriti o kriminalu u INI, dosuđena i dvomjesečna kazna zatvora.

J.M.
Foto: Index

Pročitajte više