Suradnica pedofila Jeffreyja Epsteina mogla bi suđenje dočekati izvan zatvora

Screenshot: YouTube

GHISLAINE MAXWELL, nekadašnja djevojka pedofila Jeffreyja Epsteina i njegova bliska suradnica, na sudu je zatražila mogućnost uplate jamčevine dok čeka suđenje, piše CNN

>> Suradnica preminulog milijardera i pedofila Epsteina mogla bi progovoriti o svemu

Maxwell, koja je uhićena prije tjedan dana i optužena da je kao Epsteinova suradnica organizirala seksualno trgovanje maloljetnicima, tvrdi kako se nije skrivala dok je bila pod kriminalističkom istragom te nije napuštala zemlju više od godinu dana. 

"Ona nije bježala, već je izbjegla oko javnosti s potpuno razumljivom svrhom zaštite sebe i sebi bliskih osoba od pritiska medija i javnosti", napisali su njeni odvjetnici Mark S. Cohen i Jeffrey S. Pagliuca. 

Također navode kako s Epsteinom nije bila u kontaktu više od 10 godina. Ročište u vezi jamčevine bit će 14. srpnja. 

Velik rizik bijega

Njezini odvjetnici predložili su jamčevinu u vrijednosti od 5 milijuna dolara, ograničenje putovanja i kućni pritvor s GPS nadzorom, a sve to kako bi do suđenja izbjegla boravak u zatvoru. 

Tužitelji navode kako Maxwell ne bi trebala biti omogućena jamčevina s obzirom na to da postoji veliki rizik bijega, a kao argumente navode njezino bogatstvo i strano državljanstvo. 

Podsjetimo, Ghislaine Maxwell Epsteinova je bivša djevojka i dugo je bila u njegovom užem krugu društva. U članku Vanity Faira iz 2003. Epstein je opisuje kao svoju "najbolju prijateljicu".

Epstein je pronađen mrtav u saveznom zatvoru u New Yorku u kolovozu prošle godine gdje je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem.

Pročitajte više