Suradnja HPB-a i grada Makarske

HRVATSKA poštanska banka i grad Makarska potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji, prema kojem je HPB preuzela vođenje računa grada Makarske.

Sporazumom kojeg su potpisali Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke i Siniša Srzić, gradonačelnik grada Makarske, HPB će preuzeti brigu o financijama grada Makarske te će članovima Gradskog poglavarstva pružati stručne savjetodavne usluge pri upravljanju gradskim proračunom.
 
Specifičnost ovog ugovora o poslovnoj suradnji čini niz usluga koje Hrvatska poštanska banka pruža Gradskom poglavarstvu grada Makarske. Osim uobičajenih bankarskih proizvoda HPB će Gradskom poglavarstvu ponuditi savjete i usluge svojih financijskih stručnjaka pri planiranju i izradi financijske strategije, odnosno strategije upravljanja sredstvima na računu, kao i savjete za financijsko upravljanje i financiranja kapitalnih investicija.

Također, stručnjaci iz HPB-a će pomoći u organizaciji poslovanja gradske riznice. U okviru poslova financiranja, HPB će Makarskoj ponuditi usluge factoringa i leasinga te uslugu cash i asset managementa.

Pročitajte više