Suradnja Oraclea i Nokie

ORACLE i Nokia najavili su početak prodaje aplikacija Oracle Sales za ručna računala i Oracle Mobile Field Service za uređaje iz skupine Nokia Series 80, uključujući uređaje Nokia 9300 i 9300i Smartphone te Nokia 9500 Communicator. 

Nova će rješenja omogućiti mobilnim korisnicima da i izvan svog ureda koriste jedan uređaj za pristup svim ključnim poslovnim aplikacijama te glasovnim komunikacijama.

Dok globalne organizacije pripremaju uvođenje daljinskog pristupa i mobilnih tehnologija, stručnjaci predviđaju da će se broj mobilnih djelatnika diljem svijeta s više od 650 milijuna, koliko ih je bilo 2004., do 2009. godine povećati na više od 850 milijuna. To će obuhvaćati više od četvrtine ukupnog broja zaposlenih.  

Budući da će zaposlenici provoditi sve više vremena izvan ureda, za optimizaciju poslovnih prilika i učinkovitosti zaposlenika bit će od ključne važnosti da u pokretu mogu sigurno pristupiti točnim informacijama.

Oracle Sales za ručna računala nudi korisnicima siguran pristup upravljačkoj ploči Oracle Sales, što im omogućuje da u stvarnom vremenu upravljaju aktualnim prilikama i podacima o klijentima. 

Osim što sadrži rasporede, popise kontakata, zadatke i druge informacije koje korisnici mogu pregledavati, mijenjati ili nadopunjavati, ugrađena sinkronizacija aplikacija ažurira kalendar, kontakte i zadatke tvrtke s informacijama u korisnikovom uređaju Nokia. 

Oracle Mobile Field Service omogućuje mobilni pristup relevantnim radnim rasporedima i informacijama o poslu, što pomaže koordinatorima podrške i njihovim predstavnicima na terenu da što izravnije surađuju prilikom kreiranja, ažuriranja i izvršavanja radnih zadataka. To rješenje također omogućuje izravan pristup podacima o dijelovima i proizvodima u stvarnom vremenu, tako da se o izvršenju radova u tijeku može odlučivati trenutno.

Dvije su tvrtke također objavile da je dostupan Oracle Database Lite 10g Release 2 za operacijski sustav (OS) Symbian, standardni globalni otvoreni operacijski sustav na kojem se izvode platforme kao što su Nokia Series 80 i Nokia S60. 

Podrška tvrtke Oracle za operacijski sustav Symbian donijet će prednosti tehnologije Oracle Grid, uključujući neprekidni i zaštićeni pristup podacima i aplikacijama između korporacije i njezinih mobilnih djelatnika. Integrirano će rješenje omogućiti poslovnim aplikacijama, kao što su upravljanje odnosima s klijentima (CRM) i automatizacija prodajnog procesa, širenje na sve veći broj uređaja Smartphone koji se baziraju na operacijskom sustavu Symbian.

S ciljem daljnjeg jačanja dugogodišnje suradnje tvrtki Oracle i Nokia te poboljšanja zajedničkog rada njihovih razvojnih timova, Nokia se pridružila globalnoj poslovnoj mreži Oracle PartnerNetwork, s više od 13.800 poduzeća koja proizvode inovativna rješenja za poslovne aplikacije utemeljena na softveru tvrtke Oracle.

Oracle je istodobno postao član Nokijina foruma Nokia PRO Enterprise Zone, poboljšane ponude unutar foruma Nokia PRO koji nudi sadržaj i resurse namijenjene razvojnim inženjerima.

Pročitajte više