Suspendirana novinarka HTV-a jer je Mesiću poklonila paštetu

NOVINARKA HTV-a Tatjana Munižaba suspendirana je zbog "neprimjerenog" postupka tijekom izravnog prijenosa u emisiji o predsjedničkim izborima. Munižaba je, naime, predsjedniku Mesiću poklonila paštetu.

Tijekom prvog neslužbenog televizijskog sučeljavanja Mesića i Kosor u posebnoj emisiji HTV-a novinarka Munižaba je Mesiću poklonila paštetu. Mesić se zahvalio i ponovio svoju raniju izjavu kako neće otvarati paštetu jer bi iz nje mogao iskočiti jedan kandidat i milijuni koje je taj kandidat potrošio u predizbornoj kampanji. To je razljutilo Jadranku Kosor koja je Mesića pozvala da je prestane vrijeđati te se sučeli argumentima, a ne niskim udarcima.

"Ovaj štos sa paštetom je sramotan, HTV se stavlja na stranu jednog kandidata, to je nedopustivo." - kazala je sinoć Kosor, pa pozvala Mesića da izvijesti javnost što je točno radio zadnjih pet godina.

Mesić se pravdao da ne iznosi uvrede već samo slikovito opisuje stvari, te dodao da u priči oko paštete nije spominjao ime HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.

"Ne znam zašto ona misli da bi iskočila iz paštete. Smatram da ljudi znaju slikovito prihvaćati stvari", rekao je Mesić na što ga je Kosor pozvala da se ne služi "dijalogom ulice", već svoje stavove argumentira.

Novinar Mislav Bago, koji je emisiju o izborima vodio iz HTV-ovog studija, rekao je kako pašteta nije poklon HTV-a.

"Informativni program Hrvatske televizije pokrenuo je utvrđivanje odgovornosti Tatjane Munižabe te ju je do okončanja postupka suspendirao. Nakon toga odredit će se stegovna mjera propisana aktima HRT-a. " - stoji u priopćenju HRT-a.

Izvor fotografija: HRT

Pročitajte više