Šustar brucošicama koje prosvjeduju zbog stipendija: Isto je bilo i prošle godine, niste se bunili

Foto: Index, Hina

S OBZIROM da su ispred MZOS-a tri brucošice podigle šator zbog neisplate stipendija, medije je zanimalo kada će krenuti isplate. Pitali su najodgovornijeg - ministra obrazovanja Predraga Šustara.

> VIDEO Studentice pred MZOS-om: Zovu nas četnicima i prijete nam smrću, policija nas maltretira

"Koliko mi je poznato, sve je odavno riješeno. Ukoliko postoji bilo kakav problem, treba razgovarati. Razumijem da se ide u šator i da se šalje protest (i ja sam bio mlad i to sam radio, ne doduše kroz šatore), ali neka se jave u ministarstvo i ako postoji greška s naše strane, mi ćemo je ispraviti, iako ja vjerujem da ne postoji", rekao je Šustar.

Nije jasno kako bi trebao teći razgovor, s obzirom da studentice tvrde kako ih u Ministarstvu nitko nije htio primiti.

Šustar obećaje da će provjeriti gdje je nastao problem, iako u to sumnja.

"Isto je bilo i prošle godine pa se nitko nije bunio i dizao šatore. Dakle, ili budimo konzistentni, to je prvo, a drugo - ono što bih svakako trebao napraviti, to je do ove, a ne prethodne Vlade, da se veže dodjela stipendija posebno one sa slabijim socioekonomskim stanjem za početak akademske godine. To će doći na red što prije, kad utvrdimo kad je realno očekivati isplatu", rekao je Šustar te dodao da će to biti mnogo ranije nego prijašnjih godina."

Pročitajte više